«Воєнний» опалювальний сезон: у Кабміні розповіли, чи вистачить коштів на виплату субсидій

Читать на русском
У держбюджеті-2022 на надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено близько 37,9 млрд. гривень. Цієї суми вистачить для підтримки громадян.

У держбюджеті-2022 на надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено близько 37,9 млрд. гривень. Цієї суми вистачить для підтримки громадян.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

За даними Мінсоцполітики, субсидію в Україні зараз отримує 2,2 млн домогосподарств. Більшості сімей субсидії було нараховано автоматично.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

«Зараз ми намагаємося донести людям інформацію, як отримати субсидію там, де через війну не працюють чи погано працюють управління соціального захисту, пошта чи банки. Виплати здійснюватимуться у різний спосіб, аби кожен отримав свої кошти, у тому числі й на тимчасово окупованих територіях», - зазначила міністр Оксана Жолнович.

Заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко повідомив, що майже 200 тисяч отримувачів субсидій проживають на територіях, де органи соціального захисту населення через військову агресію росії проти України не виконують своїх повноважень належним чином.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні розпочнеться, коли температура повітря впаде нижче за 8 градусів тепла. При цьому температура у житлових приміщеннях взимку буде не менше ніж 18 градусів.

Голова «Нафтогазу» заявляв, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття. При цьому, за словами Вітренко, опалювальний сезон розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: