Кабмін планує знизити потреби у фінансуванні держбюджету в наступному році

Читать на русском
США та ЄС дотримуються активної позиції щодо покриття необхідного Україні фінансування, тоді як позиція МВФ поки що досить пасивна.

Уряд України планує зменшити фінансування державного бюджету у наступному 2023 році до 3 млрд доларів на місяць з 5 млрд доларів 2022 року.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», з посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на 17-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES.

«Розуміємо, що треба, щоб дефіцит держбюджету був близько $3 млрд на місяць», – повідомив Шмигаль.

Український прем’єр зазначив, що США та ЄС дотримуються активної позиції щодо покриття необхідного Україні фінансування, тоді як позиція МВФ поки що досить пасивна.

Бюджет-2023 буде надзвичайно жорстким – подробиці від МарченкаПри складанні держбюджету на 2023 рік буде переглянуто та оптимізовано всі витрати. Але держава профінансує пенсії, зарплати медикам та армії, соціальні виплати.

Наразі цьогорічна фінансова підтримка міжнародної спільноти покриває до 40% бюджетних видатків України. Згідно зі словами Шмигаля 5 млрд євро від ЄС мають надійти до кінця вересня.

Як раніше зазначив міністр фінансів Сергій Марченко, у 2022 році Україна планує отримати близько 30 млрд доларів допомоги, з початку повномасштабного вторгнення, з яких вже отримано близько 17 млрд доларів.

Нагадаємо, напередодні Зеленський пояснив, яким буде державний бюджет України у 2023 році.

Також нагажаємо, що дефіцит держбюджету України вже два місяці знаходиться на низькому рівні. У серпні він залишився на рівні 5 млрд грн завдяки грантовій допомозі.

Кабінет Міністрів очікує, що до кінця наступного року курс долара досягне позначки в 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: