МВФ розробить для України нову довгострокову програму кредитування – Георгієва

Читать на русском
Директор МВФ анонсувала, що для України буде розроблено програму для довгострокової взаємодії. Найближчими тижнями це обговорюватимуть представники організації та України.

Міжнародний валютний фонд розробить для України нову довгострокову програму кредитування. Протягом наступних тижнів місія Фонду обговорюватиме це з економічною групою України.

Про це в інтерв'ю з президентом Центру глобального розвитку розповіла директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

30 років Незалежності: як змінювався розмір кредитів МВФ для УкраїниСкільки грошей від Міжнародного валютного фонду отримала Україна за час незалежності – на інфографіці.

«Ми (з президентом Володимиром Зеленським – ред.) обговорили, по-перше, як ми можемо негайно допомогти Україні. Пам'ятайте, ми були першою установою, яка надала фінансову підтримку Україні через екстрене фінансування. На той момент це було 1,4 мільярди. Ми, як і раніше, є найбільшим джерелом фінансування з боку міжнародних організацій… По-друге, ми обговорили більш довгострокову взаємодію з Україною та те, як ми можемо просуватися до програми, яка може принести більшу користь Україні. Це крок уперед до повноцінної програми Фонду. І ми домовилися, що місія Фонду встановить контакт з економічною групою України протягом наступних тижнів», – повідомила Георгієва.

За словами Георгієвої, під час розмови Зеленський дав зрозуміти, що розраховує на продовження співпраці з МВФ у макроекономіці та грошово-кредитній політиці.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд виділив 1,4 млрд доларів додаткової підтримки Україні.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль скаржився, що Україна та МВФ ніяк не можуть досягти згоди щодо нової програми фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: