Шмигаль озвучив деталі щодо скорочення штату українських чиновників

Читать на русском
В Україні цього року планується скоротити третину всього штату урядовців. На сьогодні вже скорочено близько 8 тис. працівників.

В Україні цього року планується скоротити третину всього штату урядовців. На сьогодні вже скорочено близько 8 тис. співробітників держустанов.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у Києві 14 вересня, пише УНІАН.

Мінімальна зарплата з грудня зросте до 6700 гривень – ШмигальМінімальна зарплата в Україні збільшиться з 1 грудня 2022 року і, попередньо, залишиться такою у 2023 році.

За його словами, скорочення будуть не лише у структурі міністерств, а й у структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади.

«Протягом останнього часу, приблизно два місяці, ми працюємо над функціональним обстеженням вертикалі кожного міністерства...Ми дивимося на функції держави, які виконує те чи інше міністерство як галузева структура, яка виконує певні функції держави. Таких функцій досить багато, у різних міністерствах вони коливаються від кількох десятків до кількох тисяч. Серед цих функцій є такі, які застаріли, і вже ніколи не державою виконуватимуться в тому обсязі чи напрямках, у яких виконувались раніше», - розповів Шмигаль.

За його словами, це пов'язано з різними причинами, зокрема війною та цифровізацією послуг.

«Це дозволяє нам уже сьогодні говорити про можливість 30% скорочення в цілому всього штату чиновників по державі. Не лише у структурі міністерств, а й у структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади тощо за багатьма напрямами», - зазначив прем'єр.

Він заявив, що станом на сьогодні цього року скорочено близько 8 тисяч чиновників. Попереду ще кілька десятків тисяч скорочень вакансій та чиновників, додав Шмигаль.

Нагадаємо, у проекті держбюджету на 2023 рік закладено скорочення видатків на органи держвлади.

Сьогодні у Кабміні також прокоментували чутки про звільнення голови «Нафтогазу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: