Кремль уперше визнав невдачу в ході війни в Україні і тепер намагається зняти відповідальність із путіна – ISW

Читать на русском
Кремлівські чиновники та пропагандисти обговорюють причини поразки російської армії у Харківській області. Це відрізняється від того, як раніше висвітлювалися події війни. У кремлі ж працюють над тим, щоб зняти з путіна відповідальність.

Москва вперше з початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому відкрито визнала невдачу на фронті. Кремлівські чиновники та пропагандисти обговорюють причини поразки армії в Харківській області, що помітно відрізняється від того, як раніше висвітлювалися події війни.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Провал армії росії у Харківській області є однією з найбільших проблем для путіна – CNNПровал російської армії під Харковом є однією з найбільших проблем для путіна. У нього не так багато варіантів дій у відповідь, а провину за невдачі врешті-решт можуть покласти на нього.

«Кремль ніколи не визнавав, що росія зазнала поразки під Києвом або, пізніше, на Зміїному острові, представивши відступ з-під столиці як рішення зробити пріоритетом «звільнення» Донбасу, а відхід зі Зміїного острова — як «жест доброї волі». Міністерство оборони росії спочатку запропонувало аналогічне пояснення невдачі рф у Харкові, стверджуючи, що виводять війська з Харківської області для перегрупування, але ця неправдива версія зазнала швидкої та гучної критики в інтернеті», – йдеться у звіті.

Тепер, стверджують аналітики, кремлівські джерела працюють над тим, щоб зняти з путіна будь-яку відповідальність за поразку, натомість покладаючи провину за втрату майже всієї окупованої Харківської області на військових радників.

У ISW вважають, що визнання кремлем поразки під Харковом показує, що путін готовий і здатний визнати і навіть прийняти поразку росії (принаймні за деяких обставин) і зосередитися на тому, щоб зняти з себе провину.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили щонайменше 300 населених пунктів у Харківській області.

У міністерстві оборони росії стрімкий відступ армії намагалися виправдати «перегрупуванням».

У кремлі заявили, що путін в курсі цього «перегрупування» у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: