План контрнаступу Україна готувала разом із американськими військовими від початку літа – NYT

Читать на русском
План осіннього контрнаступу Україна готувала разом із військовими США ще з початку літа. Кілька разів змінювалася концепція дій ЗСУ.

План осіннього контрнаступу Україна готувала разом із військовими США ще з початку літа. Кілька разів змінювалася концепція дій ЗСУ.

Про це повідомляє New York Times.

За інформацією кількох американських воєначальників на умовах анонімності, масштабний контрнаступ став можливим завдяки тривалій підготовці та комунікаціям із США та союзниками.

За словами військовослужбовця США, робота над планом контрнаступу розпочалася невдовзі після того, як президент України Володимир Зеленський сказав своїм генералам, що він хоче зробити відчутний крок, аби продемонструвати, що його країна може дати відсіч російському вторгненню. За його наказом, українські військові розробили план широкого наступу на півдні, щоб повернути Херсон і відрізати Маріуполь від російських військ на сході.

Але після низки оцінок українські генерали та офіційні представники США повідомили, що такий наступ призведе до значних втрат серед українських військових.

Путін хоче занурити в темну холодну зиму всю Європу – розвідкаОбстрілами енергетичної інфраструктури президент країни-агресора володимир путін хоче занурити в темну холодну зиму Україну та всю Європу.

Час наступу також був вкрай важливим. Його слід було провести до холодів, щоб лідер країни агресора володимир путін не зміг використати газовий тиск на Європу.

Влітку українські та американські військові протестували у формі гри широкомасштабний наступ на півдні. Його результати показали, що шансів на успіх небагато. Про це повідомили Зеленському, після чого план України змінився.

Надалі замість одного великого наступу українські військові запропонували два:

  • перший, у Херсоні, який, швидше за все, потребував кількох днів або тижнів, перш ніж отримати відчутні результати через концентрацію російських військ. – другий планувався під Харковом.

США, Британія та Україна змоделювали розгортання нового плану та зійшлися на думці, що він спрацює. За словами американських джерел, наступ на півдні України ніколи не був фіктивним чи обманним.

Раніше журналісти CNN повідомляли, що провал армії росії у Харківській області є однією з найбільших проблем для путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: