На тлі контрнаступу ЗСУ рф запропонувала Україні переговори – Стефанішина

Читать на русском
Як вважає міністр, Україна разом з партнерами має реалізувати всі військові і дипломатичні плани, щоб бути готовими до переговорів, коли настане відповідний для Києва момент.
Слово і діло

Чиновники країни-агресора нещодавно пропонували Україні мирні переговори для того, щоб зупинити контрнаступ наших Збройних сил.

Про це повідомляє міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в коментарі France 24.

Як зазначається, журналіст французького видання запитав Стефанішину про те, чи пропонувала Росія переговори Україні на тлі масштабного просування українських військ.

«Все вірно. Вони хочуть, скажімо так, відвернути нашу увагу і зупинити те, що було стратегічно заплановано за місяць до цього. Це не той сценарій, який ми збираємося розігрувати», - підкреслила міністр.

Макрон закликав путіна розпочати переговори з УкраїноюУ телефонній розмові з лідером країни-агресора володимиром путіним президент Франції Еммануель Макрон закликав завершити війну проти України та розпочати мирні переговори.

Згідно зі словами Стефанішиної, вона сподівається, що Україні разом з партнерами вдасться реалізувати всі військові і дипломатичні плани, щоб бути готовими до переговорів, коли настане відповідний для Києва момент.

«Необхідно, щоб ми використовували цей імпульс для масової деокупації нашої території, а потім, звичайно, ми будемо готові до переговорів, заснованим не на російських ультиматумах, а на чомусь, що дозволило б закінчити війну, але також і уникнути наступної війни на нашій землі, коли росія зможе відновити свої резерви», - повідомляє вона.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз переговори з росією про завершення війни неможливі. Причина полягає в тому, що ворог не може сформулювати свої позиції.

Також в Офісі президента зазначили, що єдиний можливий напрямок «переговорів» України з росією знаходиться на фронті, адже на півдні зараз ЗСУ досягають успіхів.

Згодом у російському МЗС пригрозили Україні через відмову від переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: