Потенційно ЗСУ зможуть витіснити росіян із окупованих територій – WP з посиланням на розвідку США

Читать на русском
У розвідці США вважають, що після успішного контрнаступу в Харківській області Україна потенційно може витіснити росіян із територій, захоплених у лютому.

Нещодавні успіхи Збройних сил України підживлюють почуття оптимізму щодо того, що Україна зможе повернути собі нові території найближчими тижнями та потенційно витіснити росіян із земель, які вони захопили у лютому.

Про це пише The Washington Post із посиланням на представників розвідки США.

Представники США та Заходу вважають, що український контрнаступ може стати поворотним моментом у війні та посилити тиск на москву.

За лічені дні українські Збройні сили повернули майже всю Харківську область. За словами чиновників, швидкість виведення військ, схоже, приголомшила російські війська та командирів.

Арестович про контрнаступ: Фаза «цунамі» змінилася закріпленням результатів та боями за рубежіОперація ЗСУ на сході та півдні триває. Після швидкого просування війська перейшли до закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

«Росія має проблеми. Питання в тому, як відреагують росіяни, але їхня слабкість була виявлена, і вони не мають великих резервів живої сили чи техніки», – сказав американський чиновник.

Інший чиновник каже, що українські війська обережно просуваються вперед і закріплюють свої здобутки, а росіяни, схоже, усвідомили, що їм не вистачає зброї та живої сили для утримання захопленої території на північному сході України.

При цьому західні чиновники скептично ставляться до того, що путін може вдатися до крайніх заходів, таких як застосування хімічної або тактичної ядерної зброї. За їхніми словами, незважаючи на всі проблеми, у росіян все ще є можливість перегрупуватися і завдати удару у відповідь.

Видання з посиланням на чиновників пише, що в районах Маріуполя та Херсона теж можна чекати на прорив українських військ, але бойові дії в цих регіонах завдали тяжких втрат Україні.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що Україна переламала хід цієї війни на свою користь. Однак нинішня кампанія на північному сході зрештою завершиться, і Україні доведеться розпочати нові контрнаступальні операції.

Проте, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, російські війська можуть спробувати здійснити аналогічний контрнаступ після успіхів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: