Арестович про контрнаступ: Фаза «цунамі» змінилася закріпленням результатів та боями за рубежі

Читать на русском
Операція ЗСУ на сході та півдні триває. Після швидкого просування війська перейшли до закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

Операція Збройних сил України на сході та в Херсонській області триває. Проте фаза прориву, швидкого просування, «цунамі» змінилася фазою закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

Про це написав радник керівника ОПУ Олексій Арестович.

Відступ армії в Харківській області може підірвати репутацію путіна у росії– NYTОстанні невдачі російської армії в Україні можуть послабити репутацію путіна у своїй країні як геополітичного стратега.

«Результати цунамі на Сході блискучі. Однієї техніки захоплено на те, щоб повністю забезпечити нову нашу механізовану, а то й танкову бригаду. Про моральні аспекти – що там говорити – у всьому світі зламано міф про непереможність російської армії, що означає тотальну зміну перспективи – на києвоцентричну», – написав він.

Він зазначив, що після операції ЗСУ у Харківській області у багатьох скептиків у світі почалася тотальна переоцінка ситуації і «невдовзі вони поспішатимуть з нами дружити як з головним донором безпеки у Східній Європі».

«Війна триває. Будуть ще наші блискавичніші удари, буде й повільне прогризання їхньої оборони – там, де вона міцніша. Удари росіян по нашій інфраструктурі нічого не сповільнять і не скасують. Вони лише призведуть до прискорення допомоги та прискорення падіння путінського режиму відповідно», – додав Арестович.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що Україна переламала хід цієї війни на свою користь. Однак нинішня кампанія на північному сході зрештою завершиться, і Україні доведеться розпочати нові контрнаступальні операції.

Для путіна це означає погані новини: журналісти вважають, що провал армії може підірвати його репутацію у росії.

З початку вересня Збройні Сили України повернули понад 3 тисячі квадратних кілометрів території.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: