ЗСУ за 4 доби визволили територію, яку росіяни захоплювали 120 днів - Арестович

Читать на русском
Контрнаступ Збройних сил України на території Харківської області став справжнім шокуючим сюрпризом та пеклом для російських окупантів.
ssu.gov.ua

Росія окупувала район нинішнього контрнаступу ЗСУ понад 120 діб. Українським захисникам знадобилося всього чотири дні, щоб визволити цю територію меншими силами, ніж окупантів, що обороняються.

Про це повідомляє радник офісу президента Олексій Арестович.

«Російська, прости Господи, армія брала район нашого контрнаступу понад 120 діб», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, контрнаступ Збройних сил України на території Харківської області став справжнім шокуючим сюрпризом та пеклом для російських окупантів, які до цього цілком безпечно себе там почували.

«Росіяни були в чисельному і принципово більшому кількісному складі, коли вони три місяці поспіль вивалювали на наші позиції по 45-60 тисяч снарядів на добу, а ми ледве могли відповісти 4-6 тисячами, а на один наш ствол артилерії вони мали 10-15 своїх», - зазначив Арестович.

В росії назвали «перегрупуванням» відступ своїх військ з Харківського напрямкуУ Міноборони росії заявили, що перекинули війська з Балаклії та Ізюму на Донеччину нібито для досягнення цілей спецоперації.

При цьому, напередодні представник ОПУ зазначив, що російські окупанти в паніці покидають свої позиції та намагаються врятуватися у будь-який спосіб, ще частина - масово здаються в полон українським бійцям.

«Там повний колапс та катастрофа, обвал, як цунамі зносить російські війська. Ми захопили тисячі снарядів, десятки одиниць новітньої техніки, вогнеметні системи. Якщо ми добиваємо Ізюмську катастрофу, рахунок полонених піде на тисячі», - додав Арестович.

Нагадаємо, що спецпризначенці СБУ підтвердили, що сьогодні, 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога. Про визволення міста повідомила зранку радниця голови Харківської облради Наталія Попова. Тоді у мережі з'явилось фото українських військових на тлі будівлі міськради. На землі біля їхніх ніг лежить зірваний російський прапор.

Тим часом окупанти оголосили про вивід військ з Ізюма та інших населених пунктів Харківщини.

Пізніше стало відомо, що українські військові також вийшли на околиці Лисичанська Луганської області.

Водночас, на околицях Лимана Донецької області тривають запеклі бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: