З початку вересня звільнено близько 2 тисяч кілометрів території України – Зеленський

Читать на русском
ЗСУ звільнили з початку вересня близько 2 тисяч кілометрів території України у межах активних бойових дій.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів про успіхи контрнаступу Збройних Сил України. За його словами, з початку вересня було у межах активних бойових дій було звільнено близько 2 тис. км території нашої країни, яка була захоплена російськими військовими.

Про це глава держави заявив у новому відеозверненні.

Він розповів, що рух українських воїнів триває на різних напрямках фронту. Крім того, президент наголосив, що Україна гарантує кожному затриманому окупанту, який боїться тікати назад в рф, поводження згідно з Женевськими конвенціями.

«Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – тікати. Окупантам в Україні місця немає й не буде», – сказав Зеленський.

ЗСУ заходять до окупованих н.п., але повного контролю над ними поки немає – МалярЗгідно зі словами Маляр, частина населених пунктів про які згадують у мережі, лише частково контролюються ЗСУ і там тривають бої.

Крім того, президент привітав два українських міста з їхнім днем – Дніпро та Лиман. Він запевнив, що захисники деокупують останнє, а також заявив, що у Дніпрі врятували тисячі життів українських воїнів та отримали прихисток сотні тисяч громадян.

«Лиман Донецької області ще чекає на наш прапор, і це неминуче – Україна завжди повертається. Ми це добре демонструємо. Вся Донеччина буде вільною, буде знову в безпеці й щасливою, як це й має бути в Україні, має бути всюди на нашій землі», – додав глава держави.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський у суботу, 10 вересня, провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де були ухвалені рішення про забезпечення безпеки у визволених населених пунктах України.

Також стало відомо, що українські військові вже вийшли на околиці Лисичанська Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: