ЗСУ за останню добу звільнили понад 20 населених пунктів – зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові за добу звільнили понад 20 населених пунктів, а також відбили атаки супротивника неподалік Майорська та Красногорівки. Окупанти зазнають великих втрат.

Збройні сили України за останню добу витіснили росіян із понад 20 населених пунктів – проводиться взяття під повний контроль та стабілізаційні заходи.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

У Генштабу зазначили, що російські війська в ході відступу кидають свої позиції і тікають углиб тимчасово зайнятих територій або назад в рф. Минулої доби окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно та транспортні засоби з населених пунктів Великий Бурлук та Дворічна Харківська область.

Крім того, російські військові з сім'ями залишили Сватове на Луганщині – там залишилася лише «народна міліція».

«Після вдалих дій, проведених Силами оборони на Херсонському напрямку, ворог зазнав значних втрат у живій силі. За наявною інформацією, 810 окрема бригада морської піхоти (пункт постійної дислокації місто Севастополь) втратила майже 85% особового складу. У решти військовослужбовців вкрай низький морально-психологічний стан, вони масово відмовляються від повернення до зони ведення бойових дій», – йдеться у зведенні.

ЗСУ за 4 доби визволили територію, яку росіяни захоплювали 120 днів - АрестовичКонтрнаступ Збройних сил України на території Харківської області став справжнім шокуючим сюрпризом та пеклом для російських окупантів.

Крім того, авіація Сил оборони завдала вісьмох ударів – вражений взводний опорний пункт, шість районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також один зенітний ракетний комплекс.

При цьому за добу росія завдала 18 ракетних та 39 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України. Постраждали понад 30 населених пунктів. Зокрема, окупанти вдарили по Харківській ТЕЦ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли:

  • на Сіверському напрямку – біля Кондратівки Сумської області;

  • на Харківському напрямку – населених пунктів Костянтинівка, Уди;

  • на Слов'янському напрямі противник обстрілів не вів;

  • на Краматорському напрямку – у районах населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива Лука, Верхньокам'яне та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів в районах населених пунктів Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве;

  • на Авдіївському напрямку обстрілів зазнали Карлівка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському напрямку – вогнева активність у районах Пречистівки, Великих Новосілок, Богоявленки, Нескучного та Микільського;

  • на Запорізькому напрямку – біля Новосілки, Времівки, Новополя, Новоандріївки, Полтавки, Гуляйполя та Залізничного.

  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововознесенське, Біла Криниця, Осокорівка, Велике Артакове, Сухий Ставок, Костромка, Партизанське, Безіменне, Благодатівка, Іванівка, Зарічне, Білогірка та Мирне.

Українські військові відбили атаки противника неподалік Майорська та Красногорівки. У районах Миколаївки Другої та Зайцевого бої продовжуються.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що ЗСУ деокупували Чкаловське Харківської області. Крім того, українські військові пішли до Козачої Лопані та села Борщова.

У СБУ підтвердили, що 10 вересня українські воїни звільнили Куп'янськ Харківської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: