У МВС розповіли, скільки чоловіків намагалися незаконно покинути Україну з початку вторгнення рф

Читать на русском
Зазначається, що понад 5,6 тисячі з цих порушників зупинені прикордонниками поза пунктами пропуску.
фото: ВВС

З початку російського вторгнення в Україну прикордонники затримали за спробу незаконного перетину кордону понад 8 тисяч українських чоловіків, які за віком підлягають призову під час мобілізації.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що понад 5,6 тисячі з цих порушників зупинені прикордонниками поза пунктами пропуску. Решта намагалися незаконними шляхами пройти паспортний контроль.

У МВС розповіли, які документи потрібні чоловікам-студентам для виїзду за кордон на навчанняЧоловіки-студенти, які навчаються за кордоном за денною чи дуальною формою навчання, мають право на виїзд за кордон. Які документи потрібні.

При цьому, з початку повномасштабної війни зафіксовано 245 спроб підкупу прикордонників, під час яких прикордонникам пропонували хабарі на загальну суму понад 3,8 млн гривень.

Як повідомляється, розпочато понад 1450 кримінальних проваджень, з яких: за незаконне переправлення осіб через державний кордон України – понад 270; за підробку документів та використання підроблених документів – 1160; за ухилення від призову – 17.

Нагадаємо, що у липні Верховна рада розширила список тих, хто не підлягає призову, а деяким надала відстрочку.

Також нагадаємо, що 1 серпня Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, на вулиці та АЗС і доручив Кабміну комплексно опрацювати це питання.

Після цього Данілов розкритикував українців, які подають і підписують петиції про виїзд за кордон для чоловіків.

«Слово і діло» разом із адвокатом розбиралося, які види повісток існують в Україні, а також хто і де може їх вручати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: