Кабмін з 1 вересня дозволив деяким чоловікам виїжджати за кордон – кому та на скільки

Читать на русском
З 1 вересня чоловіки-працівники експортних компаній матимуть змогу виїхати за кордон для участі у міжнародних зустрічах. Одночасно можуть виїхати не більше 10 осіб на строк до тижня.

Кабінет міністрів дозволив із 1 вересня виїжджати за кордон чоловікам, які працюють в експортоорієнтованих компаніях.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко у ефірі телемарафону.

«Великий запит експортоорієнтованого бізнесу мати змогу виїжджати за кордон. Ми сьогодні на Кабміні ухвалили рішення про те, що з 1 вересня бізнес, який платить офіційно заробітну плату, не має заборгованості з податків та зборів перед бюджетом, у якого середня зарплата не менше 20 тисяч гривень – 10% від штатної чисельності, але не більше десяти осіб матимуть змогу виїжджати на строк до семи днів, за заявкою роботодавця. І все це відбуватиметься на порталі «Дія», – повідомила Свириденко.

За її словами, важливо, щоб бізнес мав можливість брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив виїжджати за кордон працівникам підприємств залізничного транспорту, спортсменам, далекобійникам та водіям, які перевозять медичні вантажі та гуманітарну допомогу.

Для решти зняти обмеження планується після завершення дії воєнного стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: