Зеленський відповів на петицію щодо заборони роздавати повістки на вулиці, АЗС та блокпостах

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, на вулиці та АЗС та доручив Кабміну комплексно опрацювати це питання.

Глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, на вулиці та АЗС та доручив Кабміну комплексно опрацювати це питання.

Про це йдеться у його відповіді на електронне прохання.

У відповіді на петицію президент нагадав, що заклик резервістів та військовозобов'язаних на службу проводиться у порядку, визначеному законами про військову службу та мобілізацію. А видача повісток регулюється актами Кабміну, Міноборони та Генерального штабу ЗСУ.

Які види повісток існують в Україні, хто та де може їх вручатиЯкі існують види повісток, хто та де може їх вручати та яка інформація повинна зазначатися в документі, читайте у матеріалі.

«Враховуючи викладене, я звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати поставлене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок та військову службу», - наголосив Зеленський.

Автор петиції вимагав призивати насамперед мотивованих людей, заборонити видачу повісток у всіх місцях, окрім військкоматів, або зробити публічною інформацію про стан мобілізації.

15 липня петиція до Володимира Зеленського із проханням заборонити роздачу повісток на вулиці та в інших громадських місцях набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Нагадаємо, «Слово і діло» разом із адвокатом розбиралося, які види повісток існують в Україні, а також хто і де може їх вручати.

У ЗСУ раніше пояснили, що в законі не заборонено вручення повістки в будь-якому людному місці, наприклад, на блокпостах, у метро чи чергах на заправку після встановлення особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: