Рада розширила список тих, хто не підлягає призову, а деяким надала відстрочку

Читать на русском
Хто не підлягає призову в Україні та хто може отримати відстрочку. Рада ухвалила новий законопроект.
фото з відкритих джерел

Верховна рада надала відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації педагогам та науковим співробітникам, а також розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Рішення було ухвалено на засіданні ВР у п'ятницю, 29 липня, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Резніков розповів про хід мобілізації в УкраїніГлава Міноборони розповів, що в Україні на сьогоднішній день немає проблем із мобілізацією. Наразі продовжують набір за певними спеціальностями.

Так, законопроектом №7352 парламент надав відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковцям, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

Законопроектом №7481 ВР розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Зокрема, призову не підлягають військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, бабуся чи рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули чи зникли під час відсічі та стримування збройної агресії росії в Донецькій та Луганській областях, а також забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Крім того, Рада проголосувала за надання відпусток з догляду за дитиною не лише жінкам, а й чоловікам, якщо обидва є військовослужбовцями. Норма буде поширюватися на рівних умовах у мирний час та у особливий період чи воєнний стан. (№7464).

Усі три законопроекти було ухвалено в цілому.

Нагадаємо, сьогодні нардепи також запровадили мораторій на підвищення комунальних тарифів та зобов'язали будівельників проектувати бомбосховища у кожному новому будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: