Зведення Генштабу: ЗСУ деокуповують Харківщину та просуваються на південному напрямку

Читать на русском
Сьогодні ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.
Генштаб ЗСУ

Збройні сили України продовжують визволення населених пунктів у Харківській області та на Південнобузькому напрямку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18 годину суботи, 10 вересня.

Зазначається, що російські війська зосередили сили на захопленні Донецької області та намагаються зірвати наступ наших військ.

Протягом доби російські окупанти завдали 9 ракетних та 10 авіаційних ударів по військових і цивільних об’єктах нашої держави. Зокрема, від ударів противника постраждали населені пункти Славгород, Велика Писарівка, Великі Проходи, Авдіївка, Сіверськ, Костянтинівка, Бахмут, Невельське, Мар’їнка, Велика Новосілка, Дніпро, Нескучне, Вільне Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Миколаїв, Білогір’я, Сухий Ставок та Брускінське.

ЗСУ за 4 доби визволили територію, яку росіяни захоплювали 120 днів - АрестовичКонтрнаступ Збройних сил України на території Харківської області став справжнім шокуючим сюрпризом та пеклом для російських окупантів.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. За інформацією Генштабу, з метою підтримання військ збройних сил республіки Білорусь у боєготовності вкотре продовжений термін навчань.

На інших напрямках ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, мінометів, ствольної й реактивної артилерії.

На Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Білопілля та Линового Сумської області.

На Харківському напрямку - в районах населених пунктів Лютівка, Тимофіївка, Дементіївка, Прудянка, Золочів, Соснівка, Дуванка, Уди, Костянтинівка, Перемога, Великі Проходи, Борщова та Замулівка.

На Слов’янському напрямку - в районах Слов’янська, Долини, Краснопілля, Микільського, Великої Комишувахи, Дібрівного, Карнаухівки, Довгенького та Дмитрівки.

На Краматорському напрямку - в районах пунктів Серебрянка, Крива Лука, Рай-Олександрівка, Пискунівка, Сидорове, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Роздолівка та Спірне.

На Бахмутському напрямку - в районах населених пунктів Зайцеве, Миколаївка Друга, Весела Долина, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка та Веселе.

На Авдіївському напрямку - біля Красногорівки, Авдіївки, Опитного, Водяного, Карлівки та Первомайського.

На Новопавлівському напрямку - поблизу Мар’їнки, Новомихайлівки, Микільського, Вугледара, Шевченко, Великої Новосілки, Богоявленки, Нескучного та Времівки.

В росії назвали «перегрупуванням» відступ своїх військ з Харківського напрямкуУ Міноборони росії заявили, що перекинули війська з Балаклії та Ізюму на Донеччину нібито для досягнення цілей спецоперації.

На Запорізькому напрямку - в районах населених пунктів Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Рівнопілля, Новосілка, Вільне Поле, Червоне, Малинівка, Оріхів, Новопіль та Времівка.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів. Ворог зазнає великих втрат, з підрозділів 106-ї повітрянодесантної дивізії ЗСУ ліквідували близько 58 бійців. Тому керівництво рф намагається перегрупувати підрозділи. Так, за наявною інформацією, залишки так званого батальйону спеціального призначення «хан» переведено до 9-го полку морської піхоти.

Крім того, на війну в Україну почали залучати «добровольців» з Киргизької республіки, обіцяючи їм високі зарплати та соціальний пакет.

Окупанти у Херсоні намагаються посилити оборону. У місті помітили нові підрозділи ворога, які погано орієнтуються на місцевості. Також ФСБ посилює фільтрацію серед місцевих жителів у Новій Каховці та Енергодарі.

Сьогодні ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.

Також українські захисники успішно просуваються у Харківській області та на Південнобузькому напрямку. Протягом доби ЗСУ 17 разів вдарили по опорних пунктах та місцях скупчення окупантів, пошкодили два пункти управління і понтонну переправу. Підрозділи ППО збили БПЛА та ракету Х-59.

Нагадаємо, спецпризначенці СБУ підтвердили, що 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога.

Також ЗСУ деокупували статегічно важливе місто Ізюм Харківської області.

Пізніше стало відомо, що українські військові також вийшли на околиці Лисичанська Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: