Окупанти оголосили про вивід військ з Ізюма та інших населених пунктів Харківщини

Читать на русском
Відхід з Ізюма підтвердили також військові кореспонденти країни-агресора Олександр Коц та Євген Піддубний.
Ілюстративне фотоAssociated Press

Стало відомо, що російські окупаційні війська залишили місто Ізюм та деякі інші населені пункти в Харківській області.

Про це повідомляють так званий перший заступник міністра інформації «ДНР» Данило Безсонов, а також російське видання РБК.

«Так, із Ізюма пішли, як і з деяких інших населених пунктів Харківського напрямку. Звичайно, це погано. Звичайно, це результат помилок високого командування. Але не потрібно шукати в цьому прихованих смислів. Справа не в договорняках і не в зраді. Просто, воюємо, як уміємо. На всіх рівнях. Десь краще, десь гірше. Головне – визнати помилки та зробити правильні висновки», - йдеться у повідомленні пропагандиста так званої ДНР.

ЗСУ на півдні просунулися на кілька десятків кілометрів – ОК «Південь»Збройні сили України ведуть успішний контрнаступ. На півдні захисники наразі різних напрямках просунулися на кілька десятків кілометрів.

При цьому, у росЗМІ повідомляють, що відхід з Ізюма підтвердили також військові кореспонденти країни-агресора Олександр Коц та Євген Піддубний. Останній назвав таке рішення командування вірним «за обставин, що склалися».

Згідно з його словами, «оточення російського угруповання в Ізюмі було б катастрофою». Водночас, Коц додав, що окупанти також залишили Балаклію та Куп'янськ.

Нагадаємо, 8 вересня президент України Володимир Зеленський офіційно повідомив, що Балаклію у Харківській області повністю визволили від російських військових.

Спецпризначенці СБУ підтвердили, що сьогодні, 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога.

Про визволення міста повідомила сьогодні зранку радниця голови Харківської облради Наталія Попова. Тоді у мережі з'явилось фото українських військових на тлі будівлі міськради. На землі біля їхніх ніг лежить зірваний російський прапор.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ визволили близько 2500 кв км у Харківській області та найближчим часом можуть створити котел навколо Ізюму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: