Зеленський розповів, скільки української території ЗСУ звільнили з 1 вересня

Читать на русском
Зараз абсолютно вся державна діяльність зосереджена на максимальній підтримці Збройних сил України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Збройні Сили України з 1 по 8 вересня 2022 року звільнили не менше тисячі квадратних кілометрів української території від російських окупантів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 8 вересня.

«В рамках триваючих оборонних операцій наші герої звільнили вже десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати. Всього з першого вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території. Спасибі всім, хто це забезпечив! Спасибі армії, розвідникам і спецслужбовцям за кожен український прапор, який встановлений в ці дні» - зазначив він.

Президент додав, що зараз абсолютно вся державна діяльність зосереджена на максимальній підтримці Збройних сил України, на це ж націлена робота Ставки верховного головнокомандувача.

«Щоб командири на місцях мали повну підтримку на всіх рівнях і щоб ЗСУ, розвідка і весь сектор оборони та безпеки отримували всі необхідні ресурси, всі необхідні матеріальні, політичні, інформаційні, дипломатичні та будь - які інші засоби для ефективної оборони України та вигнання окупантів» - підкреслив він.

Нагадаємо, 8 вересня представники Генерального штабу підтвердили успішну роботу українських військових на харківському напрямку. Під час активних бойових дій вдалося деокупувати низку міст та селищ. Також ЗСУ прорвалися вглиб позицій ворога.

Увечері 8 вересня Зеленський офіційно підтвердив: тепер можна говорити про те, що місто Балаклія в Харківській області повністю звільнене від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: