Офіційно: Балаклія повністю звільнена від російських окупантів

Читать на русском
Президент оприлюднив відео, на якому українські військовослужбовці в Балаклії офіційно доповідають про звільнення міста
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Тепер можна офіційно говорити про те, що місто Балаклія в Харківській області повністю звільнено від російських окупантів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram.

Президент опублікував відео, на якому бійці Збройних сил України на тлі піднятого в Балаклії українського прапора доповідають про звільнення міста.

«Все на своїх місцях. Прапор у вільному українському місті під вільним українським небом!Спасибі! Пишаюся! Бережіть себе! До перемоги! Слава Україні!»- написав він.

Нагадаємо, 8 вересня представники Генерального штабу підтвердили успішну роботу українських військових на харківському напрямку. Під час активних бойових дій вдалося деокупувати низку міст та селищ. Також ЗСУ прорвалися вглиб позицій ворога.

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв ще 7 вересня повідомив, що російські окупаційні війська почали відступати з Балаклії.

Вдень 8 вересня в мережі з'явилися численні фото та відео того, як українські солдати входять в Балаклію. Над міською радою в середині дня підняли український прапор. До вечора російські пропагандисти почали визнавати, що Балаклія звільнена ЗСУ, а російська армія відкочується до Куп'янська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: