Українські військові можуть створити котел навколо Ізюму – ISW

Читать на русском
ЗСУ звільнили близько 2500 кв км у Харківській області та найближчим часом можуть  створити котел навколо Ізюму.

ЗСУ звільнили близько 2500 кв км у Харківській області та найближчим часом можуть створити котел навколо Ізюму.

Про це повідомлятимуть на сайті Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні станом на 9 вересня.

У Зеленського пояснили, чому так важливо відбити у росіян Куп'янськ на ХарківщиніЗвільнення Куп'янська у Харківській області. Деокупація міста порушить усю логістику російських військових на Харківському напрямку.

Аналітики зазначають, що українські сили досягли околиць Куп'янська і станом наступають на Ізюм із північного заходу, півночі, північного сходу та південного сходу і, ймовірно, найближчими днями переріжуть російські наземні лінії зв'язку з Ізюмом.

В Інституті прогнозують, що ЗСУ можуть розбити російські позиції навколо Ізюму, якщо вони переріжуть російські наземні лінії зв'язку на північ і південь від населеного пункту.

«Якщо українцям вдасться відрізати російські наземні лінії зв'язку, то у них буде можливість створити котел навколо Ізюму та розбити більшу частину російських позицій на північному сході України», - йдеться у повідомленні.

В інституті припускають, що українські сили, можливо, просунулися на північ від Грушівки у напрямку російського логістичного вузла у Великому Бурлуку на північному сході Харківської області.

Також, за інформацією ISW, кремль кидає ресурси на Харківщину у відповідь на ефективні українські операції.

Нагадаємо, зараз триває контрнаступ ЗСУ на Харківщині.

Наші бійці прорвалися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено понад 30 населених пунктів Харківської області.

Сьогодні з'явилася перша інформація, що ЗСУ вже зайшли до Куп'янська. Офіційних повідомлень від Міноборони чи Генштабу наразі не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: