Ходжес: Україна може звільнити Крим у 2023 році

Читать на русском
Ходжес зазначив, що його прогноз відноситься не тільки до деокупації Криму, але і до звільнення всієї захопленої росіянами території України
Бен ХоджесAP Photo

Україна в змозі повністю деокупувати Крим, вигнавши звідти росіян. Але не у 2022 році, а протягом наступного, 2023 року.

Про це розповів колишній командувач армією США в Європі генерал Бен Ходжес в коментарі виданню Newsweek.

Ходжес зазначив, що його прогноз відноситься не тільки до деокупації Криму, але і до звільнення всієї захопленої росіянами території України.

У Генштабі спрогнозували подальші військові плани росії: де найбільша загрозаДеякі оперативні перспективи для армії росії проглядаються на Ізюмському і Бахмутському напрямах. Більш привабливі – на Запорізькому напрямку. Проте є загроза і для Києва.

«Українці врятували свою країну. Вони встановили умови, за яких вони можуть відновити повний суверенітет, включаючи Крим, Я думаю, протягом наступного року. Після всього цього часу росія все ще контролює менше ніж 20% території України і її здатність проводити подальші наступальні операції практично вичерпана» - зазначив він.

Генерал додав, що російська армія за півроку з «другої кращої армії світу» стала «другою кращою армією в Україні» і зазначив, що заходу пора надати Києву всю необхідну матеріальну та моральну підтримку, яка потрібна для досягнення повної перемоги над російськими окупантами.

Нагадаємо, в Офісі президента закликали жителів тимчасово захоплених територій, а також окупованого оосією Криму стежити за оголошеннями органів влади щодо дотримання рекомендацій під час заходів з деокупації.

«Укрзалізниця» запускає , які зважаться покинути півострів. Опорними стануть три українські вокзали - у Запоріжжі, Одесі та Кривому Розі.

Нагадаємо, що в України вже є стратегія відновлення Криму після його звільнення від окупантів. На півострові будуть розвивати порти, сільське господарство, медицину, освіту, впровадять цифрову систему держпослуг. Також відновлять систему санаторіїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: