Звільнені села та міста Харківщини: у МВС та ОВА розповіли про обстановку зараз

Читать на русском
На деокуповані території Харківської області повертаються органи влади, поліція та рятувальники. Незабаром розпочнеться підготовка до зими.
Балаклія

На деокуповані території Харківської області поступово повертаються органи влади, поліція та рятувальники. Незабаром у містах та селах розпочнеться підготовка до зими.

Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський, у п'ятницю, 9 вересня, пише Суспільне.

У Зеленського пояснили, чому так важливо відбити у росіян Куп'янськ на ХарківщиніЗвільнення Куп'янська у Харківській області. Деокупація міста порушить усю логістику російських військових на Харківському напрямку.

За його словами, наразі головне завдання на звільнених територіях – забезпечення гуманітарних потреб мешканців. У багатьох населених пунктах немає світла і будь-яких умов для життя. Можливість логістики, доїзду це забезпечуватиме військова адміністрація спільно з Національною поліцією. Друге – це повернення правоохоронної системи.

Голова МВС повідомив, що на деокупованих територіях буде призначено окремих керівників військових адміністрацій.

«Чітко визначили з органами Національної поліції підрозділи, які мають одразу після деокупації зайти та забезпечити правопорядок у цих населених пунктах. Підрозділи ДСНС, які мають забезпечити розмінування, є умовою №1, щоб повернулося життя до цього населеного пункту. Забезпечити електроенергію, розмінування інфраструктури для того, щоб можна було готуватися до осінньо-зимового періоду», - зазначив Монастирський.

Про ситуацію на звільнених територіях Харківської області також розповів голова ОВА Олег Синєгубов.

«Поки що триває зачистка, до звільнених населених пунктів повертається поліція та інші служби, відновлюється робота органів державної влади, надається допомога населенню. Найближчим часом розпочнеться відновлення інфраструктури та підготовка до зими», - написав Синегубов у Telegram.

Також він пояснив, що посилення обстрілів Харкова пов'язане, насамперед, з успіхами ЗСУ, які зараз звільняють область.

Нагадаємо, під час контрнаступу ЗСУ просунулися приблизно на 50 км у Харківській області, звільнивши понад 20 населених пунктів, серед яких місто Балаклія.

В ОПУ пояснили, чому так важливо відбити у окупантів Куп'янськ на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: