У США офіційно підтвердили, що Іран передав росії безпілотники

Читать на русском
Тепер у росії є певна кількість дронів-камікадзе іранського виробництва, а також розвідувальні та ударні безпілотники
Ілюстративне фотоDeutsche Welle

У США офіційно підтвердили правдивість публікацій в американських ЗМІ, які заявили про отримання росією безпілотних літальних апаратів від Ірану.

Про це заявила 30 серпня представник Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу у Вашингтоні.

«За нашими даними, росія отримала від Ірану безпілотники серії Mohajer-6 та Shahed протягом декількох днів у серпні. На російські транспортні літаки завантажили обладнання БПЛА на аеродромі в Ірані, потім вони вилетіли з Ірану в росію. Такі наші оцінки» - сказала вона.

Жан-П'єр утрималася від оцінок, чи буде росія застосовувати іранські БПЛА в ході війни в Україні.

Ізраїль знищив авіаударом завод із виробництва іранських БПЛА у СиріїІноземці та члени Хезболли були вбиті в результаті ракетного удару на заводі, на якому за іранськими технологіями збиралися безпілотні літальні апарати. Їх могла отримати росія.

При цьому, згідно з повідомленням CNN, можливість застосування іранських БПЛА на українському фронті підтвердив перший заступник представника Державного департаменту США Ведант Патель.

«Російські військові страждають від нестачі постачань в Україні частково через санкції та експортний контроль, що змушує росію покладатися на ненадійні країни, такі як Іран, щодо поставок та обладнання. Ми будемо продовжувати рішуче впроваджувати всі санкції США з торгівлі зброєю росією та Іраном та будемо підтримувати наших партнерів у всьому регіоні на тлі іранської загрози» - сказав він.

Нагадаємо, що 29 серпня низка західних ЗМІ повідомила, що Іран передав росії бойові безпілотники. З посиланням на розвідку США засоби масової інформації відзначили, що іранські БПЛА навіть в ході випробувань показали масові несправності, тому неясно, як сильно вони змінять ситуацію на фронті в Україні.

Нагадаємо, 12 липня стало відомо, що росія звернулася до Ірану з проханням надати її окупаційній армії сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України та навчити загарбників.

Однак наприкінці липня Білий дім заявив, що не бачить ознак того, що Іран ризикнув продати росії безпілотні літальні апарати, попри всі наполегливі прохання кремля це зробити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: