Росія придбала партію іранських дронів для використання в Україні – CNN

Читать на русском
Країна-агресор купила та доставила на свою територію першу партію іранських бойових безпілотників, які має намір використати проти ЗСУ.

Країна-агресор купила та доставила на свою територію першу партію іранських бойових безпілотників, які має намір використати проти ЗСУ.

Про це пише видання CNN із посиланням на джерела в Адміністрації США.

«США вважають, що росія отримала у користування бойові іранські дрони, які, ймовірно, будуть застосовані на полі бою в Україні», - йдеться у матеріалі журналістів.

В окупантів закінчуються берегові ракети П-800 «Онікс» – експертРосійські окупанти використали майже всі П-800, призначені для ураження кораблів, для безцільної стрілянини по українських містах

Росіяни забрали дрони з іранської авіабази на початку місяця і доправили їх до росії ще в середині серпня цього року. Оператори рф почали тренуватися використовувати дрони в Ірані ще минулого місяця.

«Тепер США вважають, що росія офіційно придбала і транспортувала на територію росії дрони Mohajer-6, Shahed-129 і Shahed-191», - зазначає видання.

Раніше в Білому домі повідомили, що росія звернулася до Ірану з проханням надати її окупаційній армії сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України.

12 серпня у Пентагоні розповіли, що російські військові проводили тренування в Ірані в рамках угоди щодо передачі безпілотників між двома країнами.

Також ЗМІ повідомляли, що росія використовує на війні проти України контрабандну зброю від Іраку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: