Арестович підбив підсумки першого тижня українського контрнаступу на півдні країни

Читать на русском
Росіяни зараз судорожно намагаються утримати Новопетровське, а ЗСУ зосередилися на знищенні російської логістики й тилових запасів
Ілюстративне фотоFacebook

Російська армія на півдні України за підсумками першого тижня наступу ЗСУ зазнає втрат та потроху перемелюється. Тільки перші чотири дні обійшлися окупантам в, за найскромнішими прикидками, мінімум півтори тисячі одиниць особового складу вбитими та пораненими.

Про це заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у Марка Фейгіна.

Він зазначив, що окрім Високопілля звільнено ще три населених пункти, однак називати їх відмовився, зазначивши, що спочатку повинен офіційно повідомити Генеральний штаб. Також є полонені, в тому числі ЗСУ взяли в полон близько десятка солдатів з «армії ДНР».

На півдні України вчинив бунт полк російських солдатів – ОК «Південь»Солдати полку, що вчинив бунт, відмовилися воювати, оскільки командування відправило їх на передові позиції, в саме пекло, не забезпечивши взагалі нічим

Росіяни зараз судорожно намагаються утримати Новопетровське, а ЗСУ зосередилися на знищенні російської логістики й тилових запасів. Фактично, окупанти дійсно зараз знаходяться в якійсь подобі оперативного оточення.

«Оперативне оточення це завжди приємно, це близько 20 тисяч російських військових знаходяться на правому березі без особливої можливості взаємодії з великої землі. Вони через поромні переправи якось намагаються, але це все під вогневим контролем дуже швидко виявляється і знищується... Через 3-4 тижні стане зовсім цікаво, тому що темпи витрачання боєприпасів та матеріальних засобів там сильно перевищують будь-які можливості постачання» - зазначив він.

За його словами, зараз командування російських військ намагається заткнути прорив всім, що є під рукою, а також за всяку ціну налагодити постачання. Але угрупованню на правому березі потрібно не менше чотирьох тисяч тонн вантажу на добу, а росіяни й тисячу тонн перекинути не в змозі.

Україна має «хороші шанси» повернути окупований південь – PoliticoУ Міноборони США вважають, що Україна має хороші шанси повернути окуповані росією південні території.

За даними західних аналітиків, український контрнаступ просувається на півдні та сході. Українські військові просуваються по декількох напрямках в західній частині Херсонської області та захопили територію за річкою Сіверський Донець в Донецькій області.

Як вважає розвідка Британії, контрнаступ Збройних сил України в Херсонській області став для російських окупантів великою тактичною несподіванкою.

Зараз окупанти активно поширюють фейки про невдачі Збройних сил України на Херсонщині й таким чином замовчують дані про власне безсилля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: