Путін може готувати нові сили для наступу в Україні восени та взимку – ISW

Читать на русском
Путін установив новий крайній термін для захоплення російськими військами Донецької області – 15 вересня. Але малоймовірно, що мета буде досягнута.

Заяви володимира путіна про те, що в Україні потрібно ліквідувати «антиросійський анклав», підтверджують його максималістські наміри щодо України. Ця заява також може бути спрямована на те, щоб створити інформаційні умови для створення нових сил восени та взимку.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Переломний момент у війні з росією вже розпочався – голова ГУРУ війні росії проти України вже розпочався переломний момент, прикладами цього є останні події в окупованому Криму.

Генштаб ЗСУ напередодні повідомляв, що путін подовжив крайній термін для захоплення російськими військами Донецької області з 31 серпня до 15 вересня. Російські сили продовжують формувати 3-й армійський корпус для розгортання на Донеччині, а також, ймовірно, відновлять наступальні операції у Донецькій оперативній зоні.

Крім того, росія продовжує реагувати на український контрнаступ у Херсонській області, перекидаючи військові конвої на південь України через Керченський міст.

«Ці російські розгортання, ймовірно, призначені для створення умов для переглянутої операції із захоплення Донецької області, але малоймовірно, що російські сили досягнуть прогресу, необхідного для захоплення області до 15 вересня», – вважають аналітики.

Нагадаємо, путін підписав указ, який передбачає збільшення штатної чисельності збройних сил рф на 137 тисяч військових.

У ISW вважають, що указ навряд чи створить значну бойову міць у найближчому майбутньому. Він свідчить про те, що путін намагається уникнути наказу про загальну мобілізацію.

Журналісти NYT побачили в указі ознаку того, що путін готується до затяжної війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: