Українські військові відбили наступ рф на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили наступ російської армії на Бахмутському, Авдіївському та Південнобузькому напрямках. На Слобожанському напрямку окупанти ведуть бойові дії, щоб не втратити контроль над зайнятими кордонами та логістичними маршрутами.

Українські військові відбили наступ росіян у районі Бахмутського, Бахмута, Веселої Долини, Майорська на Бахмутському напрямку, біля Опитного, Первомайського та Невельського на Авдіївському напрямку, а також біля Потьомкіного на Південнобузькому напрямку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Як і раніше, росіяни зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької області та утриманні окупованих районів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також створенні сприятливих умов для відновлення наступу.

Вторгнення в Україну обернулося найгіршим для путіна сценарієм – британський генералБританський генерал зазначив, що путін розраховував на зовсім інший сценарій війни півроку тому. А все обернулося для нього найгіршим варіантом.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському напрямку противник здійснював обстріли з мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Пушкарі, Хрінівка, Сеньківка Чернігівської області та Суходіл, Нова Слобода й Нововасилівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою запобігання втраті контролю над зайнятими кордонами та логістичними маршрутами у Харківській області.

На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Питомник, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Перемога, Дементіївка, Пришиб.

На Слов'янському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження військової та цивільної інфраструктури з використанням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Долина, Краснопілля, Бражківка, Дібрівне.

На Донецькому напрямі ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках, на Краматорському та Новопавлівському напрямках намагається покращити тактичне становище.

На Краматорському напрямку здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Богородичне, Григорівка, Донецьке, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Роздолівка, Веселе.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Суха Балка, Юр'ївка, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яківка, Білогорівка.

У Генштабі повідомили, що українські військові відбили наступ противника за напрямами населених пунктів Бахмутське та Бахмут, а також Весела Долина та Майорськ.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріл з наявних видів озброєння в районах населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Веселе, Опитне, Водяне, Тонечко, Первомайське, Карлівка.

NYT: Указ путіна про збільшення армії – остання ознака підготовки до затяжної війни в УкраїніВійна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ путіна про збільшення чисельності російської армії.

ЗСУ успішно відбили наступ підрозділів противника в районах населених пунктів Опитне, Первомайське та Невельське. Також було відображено штурмові дії ворога, які він намагався провести у напрямках населених пунктів Авдіївка та Красногорівка.

На Новопавлівському напрямку підрозділи супротивника здійснювали обстріли в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Микільське, Пречистівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Новомайорськ, Нескучне.

На Запорізькому напрямі активних наступальних дій ворожі підрозділи не вчиняли.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджується на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій. Був зупинений силами оборони під час наступальних дій у напрямку населеного пункту Потьомкіно.

У Генштабі повідомили, що в населеному пункті Новоосинівка Харківської області українські військові знищили склад паливно-мастильних матеріалів противника, а в Таврійську Херсонської області за результатами вогневого ураження місця дислокації противника на фондах колишнього АТП втрати ворога склали понад 20 одиниць озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, у розвідці США стверджують, що росія зіткнулася із серйозним браком особового складу в Україні та шукає нові способи збільшити чисельність своїх військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: