На півдні України вчинив бунт полк російських солдатів – ОК «Південь»

Читать на русском
Солдати полку, що вчинив бунт, відмовилися воювати, оскільки командування відправило їх на передові позиції, в саме пекло, не забезпечивши взагалі нічим
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Військові з російського 127-го полку, що входить до складу «1-го армійського корпусу», підняли бунт на південному напрямку, відмовившись далі воювати в Україні.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Зафіксовано бунт військовослужбовців 127 полку 1 армійського корпусу окупаційних військ у вигляді колективної відмови від участі в бойових діях» - сказано в повідомленні.

Відомо, що солдати полку, що вчинив бунт, відмовилися воювати, оскільки командування відправило їх на передові позиції, в саме пекло, не забезпечивши взагалі нічим - у піхотинців не було навіть води, не кажучи вже про щось інше.

«Проти бунтарів спецслужбами окупаційних військ вжито заходів, вони вивезені з позицій» - наголошується в повідомленні.

Передбачається, що військові зі збунтованого полку - це так звані «мобіки», люди, яких примусово мобілізували з території ОРДЛО в ролі гарматного м'яса російських військ. Про це може свідчити нумерація полку і його приналежність до корпусу.

Ще на початку липня стало відомо, що російські військові відмовляються виконувати накази свого керівництва на війні проти України, а також масово пишуть рапорти на звільнення з армії.

А в кінці травня повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій і Луганській областях назрівають масові бунти незаконно мобілізованих в російську армію місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: