Україна має «хороші шанси» повернути окупований південь – Politico

Читать на русском
У Міноборони США вважають, що Україна має хороші шанси повернути окуповані росією південні території.

Збройні сили України мають «хороші шанси» повернути території півдня, захоплені росією під час вторгнення.

Про це пише видання Politico із посиланням на слова двох чиновників Міністерства оборони США.

Будь-яка військова операція потребує тиші – Гуменюк про контрнаступ ЗСУ на півдніУ ЗСУ закликали дочекатися результатів контрнаступу на півдні. Як сказала Наталія Гуменюк, військова операція любить тишу.

Джерела видання підтвердили, що українські сили зруйнували більшу частину мостів через річку Дніпро, використовуючи поставлені США високомобільні артилерійські ракетні системи та іншу зброю. Наразі російські війська, які дислокуються на захід від річки, ризикують бути відрізаними.

Американські чиновники зазначили, що знищення мостів є частиною операції України щодо підготовки поля бою для контрнаступу. Українські сили також атакують тилові, командні пункти та аеродроми перед операцією.

«Мета цього етапу контрнаступу – відрізати російські війська біля річки та змусити їх здати місто Херсон. У цей момент перетнути річку буде дуже складно», – сказав один із чиновників.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні.

За інформацією CNN, українські військові в перший день контрнаступальної операції змогли звільнити чотири населені пункти на Херсонському напрямку.

Президент Володимир Зеленський не став підтверджувати початок контрнаступу, заявивши, що реальні плани військ на південному напрямку нікому не розкриватимуться.

У Білому домі також прокоментували інформацію про початок українського контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: