У Міноборони пояснили, чому не поспішають з оприлюдненням інформації з фронту

Читать на русском
Станом на сьогодні в Україні пролягає 2500 кілометрів фронту і на 1300 кілометрів з них йдуть активні бойові дії
Ілюстративне фотоAP Photo

Ситуація на фронті розвивається в потрібному напрямку. Офіційні дані публікуються із запізненням, оскільки потрібно бути впевненим, що ворог не зможе нічого змінити.

Про це написала заступник міністра оборони Анна Маляр у своєму Telegram.

Як розгортається контрнаступ ЗСУ на півдні – оцінка ISWКонтрнаступ України на півдні є згуртованим процесом, але для результату потрібен час. Втім, аналітики вважають, що дії ЗСУ вже призводять до передислокації та зміни пріоритетів російських військ.

Маляр нагадала, що в Україні пролягає 2500 кілометрів фронту і на 1300 кілометрів з них йдуть активні бойові дії.

«На одних напрямках і ділянках ми відбиваємо атаки ворога, на інших рухаємося вперед, адже оборонна операція – це комплекс різних заходів і постійна динаміка. Станом на сьогодні події розвиваються за планом» - зазначила вона.

Маляр додала, що Міноборони свідомо публікує інформацію із запізненням.

«По-перше, тому що будь-який результат потрібно закріплювати, а вже потім про нього говорити. По-друге, оприлюднювати інформацію слід тоді, коли у ворога вже остаточно немає можливості нічого змінити» - сказала вона.

Нагадаємо, ще 29 серпня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк попросив політиків, експертів та лідерів громадської думки не спекулювати на темі українського контрнаступу на півдні.

У силах оборони Півдня України зазначили, що будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та зачекати на результат.

Тим часом окупанти активно поширюють фейки про невдачі Збройних сил України на Херсонщині й таким чином замовчують про власне безсилля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: