ЗСУ відбили наступи росіян у районі восьми населених пунктів – зведення Генштабу

Читать на русском
ЗСУ відбили наступи росіян у районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Кодема, Соледар, Первомайське, Водяне та Невельське.

Українські військові успішно відбили наступ ворога в районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Кодема та Соледар на Бахмутському напрямку, а також у районах населених пунктів Первомайське, Водяне та Невельське на Авдіївському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб.

Російські війська зосередилися на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, а також створенні сприятливих умов відновлення наступу.

Арестович: Закінчити війну перемогою буде важче, ніж вести їїАрестович додав, що зараз переможе той, у кого воля до перемоги буде сильнішою, і це складний процес, тому що росіяни теж демонструють сильну волю

За інформацією Генштабу, за минулу добу окупанти завдали 25 ракетних та більше 22 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України: постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Дмитрівка, Костянтинівка, Зеленопілля, Зайцеве, Кодема, Соледар, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухий Ставок та Безіменне.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріл цивільної та військової інфраструктури понад 10 населених пунктів: серед них Гасичівка, Янжулівка, Миколаївка, Михальчина Слобода Чернігівської області та Нововасилівка, Нова Гута, Середина-Буда, Бачівськ, Яструбине і Смолине Сумської області.

На Харківському напрямку противник завдав ураження у районах населених пунктів Дементіївка, Нове, Одноробівка, Борщова, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Питомник, Руська Лозова, Слобожанське, Момотове, Петрівка, Байрак, Гусарівка, Чепіль та Мосьпанове.

На Слов'янському напрямку обстріли з боку окупантів зазнали населені пункти Краснопілля, Дібрівне, Вернопілля та Богородичне.

На Краматорському напрямку противник здійснив обстріл у районах Піскунівки, Донецького, Кривої Луки, Сіверська та Спірного.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Білогорівка, Веселе, Зайцеве, Кодема, Майорськ, Бахмутське, Соледар, Бахмут та Миколаївка.

На Авдіївському напрямку обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали населені пункти Красногорівка, Мар'їнка, Авдіївка та Водяне.

На Новопавлівському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, але обстрілював райони населених пунктів Новомихайлівка, Парасковіївка, Керменчик та Времівка.

На Запорізькому напрямку ворог обстріляв райони Новополя та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку росіяни ведуть оборонні дії, здійснювали обстріли в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Олександрівка, Таврійське, Партизанське, Ольгине, Киселівка, Кобзарці, Біла Криниця, Андріївка, Нововоскресенське, Миронівка, Любимівка, Петрівка.

РФ з початку війни втратила в Україні більше 900 елітних фахівців – ВВСРосія за півроку втратила в Україні понад 900 військових із еліти – пілотів, десантників, бійців ГРУ, Росгвардії та інших підрозділів.

У Генштабі повідомили, що на Херсонщині окупанти встановили заборону на пересування місцевих мешканців: людям заборонено перетинати річку Дніпро як мостами, так і за допомогою плавзасобів – у разі порушення погрожують відкривати вогонь на поразку.

Крім того, продовжується примусова мобілізація на тимчасово окупованих територіях України. «У Донецьку російські загарбники знайшли «нове джерело» поповнення втрат у живій силі. Так, нещодавно, до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії та силоміць «виписувати» хворих. Під таку виписку потрапляють чоловіки призовного віку з різними захворюваннями або травмами, зокрема і поранені під час бойових дій, які проходять лікування», – розповіли у Генштабі.

Протягом доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони здійснила понад 30 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки та військових об'єктів. Зокрема, було знищено один із польових складів із боєприпасами, живу силу противника, а також військову техніку поблизу населених пунктів Семенівка та Куп'янськ Харківської області.

Нагадаємо, військові з російського 127 полку, що входить до складу «1-го армійського корпусу», підняли бунт на південному напрямку, відмовившись далі воювати в Україні.

Раніше ЗМІ писали, що керівництво Російської залізниці документально зобов'язали завербувати не менше 10 тисяч співробітників для участі у війні в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: