Наступ окупантів на Запоріжжі: експерт оцінив ймовірність такого сценарію

Читать на русском
Враховуючи, як росія воює, для наступу рф доведеться сформувати ударне угруповання з великою кількістю солдатів і артилерії
Ілюстративне фотоGetty Images

Загроза наступальних дій російських окупантів у напрямку Запоріжжя існує, але поки що вона не є критичною.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму YouTube.

Він нагадав, що на запорізький напрямок прибувають нові підрозділи російської армії, які посилюють угруповання російських військ. Не виключено, що вони спробують піти в наступ.

Верещук назвала регіони, які наступними підлягатимуть обов'язковій евакуаціїСлідом на евакуацією з Луганщини, Донеччини та Херсонщини українська влада планує провести обов'язкове переміщення цивільних з трьох регіонів.

«Взагалі на сьогодні ми не можемо виключити наступальні дії на будь-якому напрямку» - пояснив він.

При цьому для наступу росії доведеться сформувати ударне угруповання з великою кількістю солдатів і артилерії, можливо навіть, що з частин більш-менш боєздатного третього армійського корпусу.

«Враховуючи те, як воює рф, це означає, що їм доведеться накопичити співвідношення сил 1:3, накопичити велику кількість боєприпасів і артилерії, що на сьогодні для російських військ дуже проблематично» - резюмував Жданов.

Тим часом у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області жителям загарбники почали видавати повістки до лав російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: