Ліз Трасс стане наступним прем'єром Великої Британії

Читать на русском

Ліз Трасс обрана лідером Консервативної партії та стане наступним прем'єр-міністром Британії.

Міністр закордонних справ Ліз Трасс обрана лідером Консервативної партії та стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії.

Про це повідомляє The Guardian.

Ліз Трасс на голосуванні набрала 81,3 тисяч голосів. Її суперник – колишній міністр фінансів Ріші Сунак – 60,4 тисяч голосів.

Після оголошення результатів голосування, Трасс заявила, що для неї велика честь бути обраним лідером партії – вона подякувала сім'ї, друзям та прихильникам,

Крім того, Трасс подякувала прем'єру Борису Джонсону за його роботу.

«Під час цієї передвиборчої кампанії я виступала як консерватор і правитиму як консерватор. І, друзі мої, нам треба показати, що ми досягнемо успіху в найближчі два роки. Я представлю сміливий план щодо зниження податків та зростання нашої економіки. Я впораюся з енергетичною кризою, розберуся з рахунками людей за електроенергію, а також вирішу довгострокові проблеми, пов'язані з енергопостачанням», – сказала вона.

Зазначимо, Ліз Трасс обіцяла, що у разі обрання свою першу телефонну розмову вона проведе із президентом України Володимиром Зеленським.

Крім того, вона говорила про намір значно збільшити військову та гуманітарну підтримку України.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо про те, що Борис Джонсон йде у відставку з посад прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії.

Напередодні оголошення результатів голосування за нового лідера консерваторів Володимир Зеленський наголосив, що Борис Джонсон з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: