Глава МЗС Британії пообіцяла більше допомоги Україні, коли вона стане новим прем'єром

Читать на русском
Трасс додала, що війна далека від завершення, тому не може бути й мови про те, щоб навіть обговорювати якісь поступки або компроміси на користь росії
Елізабет ТрассAP Photo

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що коли стане новим прем'єр-міністром країни замість Бориса Джонсона, який йде у відставку, вона значно збільшить військову і гуманітарну підтримку України.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«У якості прем'єр-міністра я буду кращим другом України, я йду по стопах Бориса Джонсона, і повністю зобов'язуюся гарантувати, що путін зазнає невдачі в Україні та зазнає стратегічної поразки» - зазначила вона.

Трасс додала, що війна далека від завершення, тому не може бути й мови про те, щоб навіть обговорювати якісь поступки або компроміси на користь росії.

Нагадаємо, 11 липня міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс оголосила про своє висунення в кандидати на пост прем'єр-міністра країни та лідера правлячої Консервативної партії. Зараз вона лідирує, серйозно обганяючи другого кандидата - колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.

Консервативна партія оголосить ім'я нового прем'єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії. Процедурний комітет 1922 року Консервативної партії в понеділок прийняв зміни до правил обрання лідера, покликані зменшити кількість кандидатів і прискорити оголошення результатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: