Джонсон у Києві оголосив про новий пакет допомоги: що отримає Україна

Читать на русском
Борис Джонсон сьогодні у Києві оголосив про новий пакет допомоги для України на понад 50 мільйонів фунтів стерлінгів.
twitter.com/BorisJohnson

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сьогодні у Києві оголосив про новий пакет допомоги для України на понад 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє пресслужба прем’єра.

Грали «Стефанію» та робили букети з бавовни: як Україну вітали з Днем Незалежності інші країниСлово і діло зібрало привітання та звернення лідерів інших держав з Днем Незалежності України.

Так, під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві з нагоди 31-ї річниці незалежності України прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про новий пакет допомоги на 54 мільйони фунтів стерлінгів, який включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

На сайті уряду Великої Британії зазначено, що до нового пакету також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил супротивника, що наближаються.

Також Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах – найближчими днями українські фахівці навчатимуться використовувати їх у Великій Британії.

Нагадаємо, Борис Джонсон неочікувано приїхав до Києва на День Незалежності України. Перед цим він опублікував відеопоздоровлення.

Президент США Джо Байден також привітав українців із Днем Незалежності та оголосив про виділення 2,98 млрд доларів допомоги у сфері безпеки.

Також українців привітав президент Франції Еммануель Макрон та запевнив у повній підтримці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: