Зеленський розповів, як Джонсон допомагав Україні

Читать на русском
Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який незабаром залишить свою посаду, з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який незабаром залишить свою посаду, з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у матеріалі, підготовленому для The Mail on Sunday.

За словами українського президента, Джонсон ще на початку лютого виявив бажання допомагати Україні. У перші години війни прем'єр Британії був одним із перших лідерів, який зателефонував президенту.

Ресурси Британії для допомоги Україні можуть закінчитися до кінця року – The Sunday TimesУ Британії до кінця 2022 року можуть закінчитися фінансові ресурси для надання військової допомоги Україні.

Глава держави подякував Джонсону за швидку та рішучу допомогу, а також за політичну волю, оскільки «не так багато політиків готові це зробити».

«При кожній зустрічі та розмові у Бориса було одне дуже гарне питання: «Що ще? Що вам ще потрібно?». Це стало нашим девізом, який гарантує ефективний прогрес та рух уперед», - написав гарант.

Зеленський нагадав про візит Джонсона до Києва у квітні. Тоді популярність британського політика в Україні різко зросла.

«Ми навіть почали звертатися до нього тепло та з гумором. «Борис Джонсонюк» - українське прізвище, якщо поставити наголос на останній склад у його Instagram-акаунті», - зазначив Зеленський.

При цьому президент висловив сподівання, що майбутній очільник уряду Великої Британії стане для України не меншим другом.

«За кілька днів у Великій Британії буде новий прем'єр-міністр. Як президент України, я буду щасливий встановити з ним тісні стосунки», - наголосив Зеленський.

24 серпня, на День Незалежності, Джонсон приїхав до Києва та оголосив про новий пакет допомоги для України на понад 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, Трасс пообіцяла насамперед зателефонувати Зеленському, якщо стане британським прем'єром.

Зазначимо також, що Британія допоможе Україні відновити зруйновані аеропорти та порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: