Глава МЗС Британії Елізабет Трасс бажає поборотися за крісло прем'єр-міністра

Читать на русском
Глава МЗС Британії в ролі прем'єр-міністра стане для України таким же хорошим другом, як Борис Джонсон, водночас для росії ситуація стане ще гіршою
Елізабет ТрассEPA - European Pressphoto Agency

Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс оголосила про своє висунення в кандидати на пост прем'єр-міністра країни і лідера правлячої Консервативної партії.

Про це повідомляє низка британських ЗМІ.

Глава МЗС Британії Трасс в ролі прем'єр-міністра стане для України таким же хорошим другом, як Борис Джонсон, водночас для росії ситуація стане ще гірше, оскільки Елізабет Трасс дуже безкомпромісно ставиться до москви та бажає виключно перемоги України.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що Борис Джонсон йде у відставку з постів прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії. Про це заявив сам політик. Причиною став скандал, пов'язаний з одним з партійних лідерів.

Хто займе місце Джонсона, поки неясно. Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес в суботу, 9 липня, заявив, що вирішив не брати участь у виборах нового лідера Консервативної партії після недавньої відставки Бориса Джонсона - хоча його називали фаворитом гонки. Серед інших можливих кандидатів - глава МЗС Британії Ліз Трасс і колишній міністр фінансів Рішак Суні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: