Трасс пообіцяла в першу чергу зателефонувати Зеленському, якщо стане британським прем'єром

Читать на русском
Зараз Трасс є лідером гонки за крісло прем'єра Великої Британії. Вона щонайменше на третину обходить свого конкурента, ексміністра фінансів Ріші Сунака.
Reuters

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс в середу, 31 серпня, заявила, що в разі обрання лідером Консервативної партії та керівником уряду, свою першу телефонну розмову вона проведе з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Трасс заявила під час останнього туру дебатів, який організувала радіостанція LBC.

На прохання підтвердити правдивість повідомлень ЗМІ про те, що першим, кому Трасс зателефонує в разі обрання на посаду лідера консерваторів, стане Зеленський, вона відповіла: «Так».

Ресурси Британії для допомоги Україні можуть закінчитися до кінця року – The Sunday TimesУ Британії до кінця 2022 року можуть закінчитися фінансові ресурси для надання військової допомоги Україні.

Водночас, очільниця британського МЗС підтвердила, що хоче якнайшвидше здійснити візит до України.

«Зеленський надихає. І я хочу показати українцям, що вони й далі отримуватимуть повну підтримку Сполученого Королівства, а я знаю, наскільки це важливо для Зеленського і українського уряду. Тож я маю намір якнайшвидше засвідчити це», – пояснила вона.

При цьому, Трасс відмовилася уточнювати, коли може бути організований її візит в Україну, лише зазначивши, що це відбудеться «якнайшвидше».

Зокрема, нещодавно під час дебатів вона пообіцяла продовжувати підтримку Києва в повномасштабній війні з росією, наголосивши, що російський президент може розширити свою агресію на інші держави.

Варто зазначити, що зараз Трасс є лідером гонки за крісло прем'єра Британії. Вона щонайменше на третину обходить свого конкурента, ексміністра фінансів Ріші Сунака.

Нагадаємо, напередодні Трасс заявила, що готова застосувати британську ядерну зброю в разі загрози країні, або державної необхідності.

Також Трасс заявила, що коли стане новим прем'єр-міністром країни замість Бориса Джонсона, що йде у відставку, вона значно збільшить військову і гуманітарну підтримку України.

Консервативна партія оголосить ім'я нового прем'єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії. Процедурний комітет 1922 року Консервативної партії в понеділок прийняв зміни до правил обрання лідера, покликані зменшити кількість кандидатів і прискорити оголошення результатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: