У світі зафіксували понад 50 тисяч хворих на мавпячу віспу – деталі

Читать на русском
Зазначається, що на Північну та Південну Америку припадає більше половини підтверджених випадків у світі.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Кількість випадків віспи мавп у всьому світі протягом року перевищила 50 тисяч, але при цьому, поширення хвороби в деяких частинах Європи та Америки уповільнилося.

Про це повідомляє «Радіо свобода», з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров’я.

Як свідчать дані ВООЗ, наразі відомо про 50 496 зареєстрованих випадків і 16 смертей, пов’язаних з лихоманкою та іншими симптомами, спричиненими вірусом.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

Очільник ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус 31 серпня закликав міжнародну спільноту до «політичної волі та відданості» стримуванню поширення вірусної хвороби.

Згідно з його словами, позаяк світ вже живе з COVID-19, «ми не маємо жити з мавпячою віспою».

Зазначається, що на Північну та Південну Америку припадає більше половини підтверджених випадків у світі, а в деяких країнах все ще спостерігається зростання кількості хворих.

Як повідомляє Гебреєсус, кількість випадків у Канаді та європейських країнах, включаючи Німеччину та Нідерланди, сповільнилася.

«Ці ознаки підтверджують те, що ми постійно говорили з самого початку: що за допомогою правильних заходів цей спалах можна зупинити», – заявив голова ВООЗ на пресконференції.

Нагадаємо, що перший летальний випадок в Європі від мавпячої віспи зафіксували в Іспанії 29 липня. Другу смерть згодом зафіксували також в Іспанії.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку із зростанням захворювань мавпячою віспою.

Водночас, заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін припустив, що віспа мавп дійде і до України. За його прогнозом, реєструватимуть окремі випадки, але епідеміологічного спалаху не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: