ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через спалах мавпячої віспи

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку із зростанням захворювань мавпячою віспою.
Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку із зростанням захворювань мавпячою віспою.

Про це повідомляє голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

«Я вирішив, що глобальний спалах мавпячої віспи являє собою надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров'я, яка має міжнародне значення», – йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що такі заходи були прийняті через низку передумов. Зокрема, через швидке поширення вірусу, адже випадки захворювання були виявлені в 75 країнах. Голова ВООЗ зауважує, що наукові дослідження вірусу, які все ще не є повноцінними, вимагають продовження, а ризик для здоров'я людини й швидкість поширення хвороби зберігаються.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

Станом на 23 липня в світі виявлено близько 16 тисяч випадків зараження мавпячою віспою, п'ять з яких виявилися летальними. В Європі оголошено високий ризик захворювання, в той час як в інших регіонах – помірний.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін припустив, що віспа мавп дійде і до України. За його прогнозом, реєструватимуть окремі випадки, але епідеміологічного спалаху не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: