На Буковині зафіксований спалах вітряної віспи – МОЗ

Читать на русском
У період з 30 червня по 4 липня у Чернівцях було зафіксовано спалах вітряної віспи. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ.

У період з 30 червня по 4 липня у Чернівцях було зафіксовано спалах вітряної віспи.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ.

Календар щеплень: від яких захворювань обов’язково вакцинують у різних країнахКожна країна дотримується рекомендацій ВООЗ, але складає свій перелік обов’язкових щеплень. Ми подивилися кілька з них.

За інформацією відомства, за медичною допомогою звернулося 20 вихованців Миколаївського обласного будинку дитини, евакуйованої у березні 2022 року. Усі випадки захворювання з характерними симптомами вітряної віспи були серед дітей старшої групи – від двох до чотирьох років. Одну дитину госпіталізовано до Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, дев'ятнадцять проходять амбулаторне лікування згідно з призначеннями фахівців.

За час перебування у закладі діти контактували із внутрішньо переміщеними особами з інших міст, які також проживають у кризовому центрі.

«Під час проведення епідеміологічного розслідування було забезпечено ізоляцію всіх контактних дітей з подальшим медичним наглядом за ними, забезпечено комплекс санітарно-гігієнічних заходів, рекомендовано закладу тимчасово призупинити прийом нових внутрішньо переміщених осіб», - йдеться у повідомленні.

Раніше у МОЗ розповіли, чи є в Україні вакцини для планових щеплень.

Також нагадаємо, Україна заборонила продаж та застосування білоруських ліків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: