ВООЗ заявила про нові випадки смерті від віспи мавп

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила два нових випадки смерті від віспи мавп.
фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила два нові випадки смерті від віспи мавп. Загальна кількість смертей з початку року зросла до трьох.

Про це у четвер, 7 липня, повідомляє агентство Reuters із посиланням на доповідь ВООЗ.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

«З моменту публікації попередніх новин про спалах захворювання (віспою мавп – ред.) 27 червня було зареєстровано 2614 нових випадків (зростання на 77%) та два нових випадки смерті», - йдеться у доповіді.

За даними ВООЗ, загальна кількість смертей від віспи мавп з початку року зросла до трьох. Усі три випадки смерті були зареєстровані в Африці.

В той же час у організації не вбачають потреби у масовій вакцинації населення проти віспи мавп. У ВООЗ вважають, що контролювати поширення хвороби допоможуть дотримання гігієни та безпечна сексуальна поведінка.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін припустив, що віспа мавп дійде і до України. За його прогнозом, реєструватимуть окремі випадки, але епідеміологічного спалаху не буде.

Україна у червні мала отримати ПЛР-тести для визначення віспи мавп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: