Віспа мавп 2022: в одній з країн Європи виявили понад 500 випадків зараження

Читать на русском
Міністерство охорони здоров’я країни хоче якнайшвидше розпочати вакцинацію людей, які входять до груп ризику.
Reuters

У Нідерландах підтверджено вже щонайменше 503 випадки захворювання на мавпячу віспу.

Про це повідомляє NOS.

«У Нідерландах виявлено 503 випадки зараження мавпячою віспою, що на 101 більше, ніж минулого четверга», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це є найбільшим зростанням з травня, коли вірус почав поширюватися в Нідерландах.

У Нідерландах захворювання на мавпячу віспу переважно діагностують у чоловіків, які мали статеві стосунки з чоловіками. Також дехто з них має контакти з жінками.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

При цьому, Міністерство охорони здоров’я країни хоче якнайшвидше розпочати вакцинацію людей, які входять до груп ризику.

Повідомляється, що в Амстердамі планують почати вакцинацію перших 2000 осіб протягом кількох тижнів. Впершу чергу йдеться про людей, які отримують PrEP.

За попередніми планами, згодом вакцинацію зможуть отримати понад 30 000 осіб, включаючи людей, які є ВІЛ-позитивними або мають високий ризик інфікування ІПСШ.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін припустив, що віспа мавп дійде і до України. За його прогнозом, реєструватимуть окремі випадки, але епідеміологічного спалаху не буде.

Україна у червні мала отримати ПЛР-тести для визначення віспи мавп.

Напередодні ВООЗ заявила про нові випадки смерті від віспи мавп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: