В Іспанії повідомили про другу смерть від мавпячої віспи

Читать на русском
У суботу, 30 липня, в Іспанії зафіксували ще одну смерть через віспу мавп. Це вважається другою смертю в Європі від цієї хвороби.
depositphotos

У суботу, 30 липня, в Іспанії зафіксували ще одну смерть через віспу мавп. Це вважається другою смертю в Європі від цієї хвороби.

Про це пише The Guardian.

Відомо, що від мавпячої віспи помер 31-річний чоловік з Кордови, який страждав на менінгоенцефаліт. До цього Всесвітня організація охорони здоров'я підтверджувала 5 летальних випадків мавпячої віспи: три смерті в Нігерії та дві – у Центральноафриканській Республіці.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

Додамо, станом на 30 липня в Іспанії було підтверджено 4298 випадків. З 3750 пацієнтів, про яких була інформація, 120 або 3,2% були госпіталізовані. Вік пацієнтів коливається від 10 місяців до 88 років, середній вік – 37 років.

Перший летальний випадок в Європі від мавпячої віспи зафіксували також в Іспанії 29 липня.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку із зростанням захворювань мавпячою віспою.

Заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін припустив, що віспа мавп дійде і до України. За його прогнозом, реєструватимуть окремі випадки, але епідеміологічного спалаху не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: