Стало відомо, скільки ЗСУ знищили окупантів і техніки на півдні за останню добу

Читать на русском
Авіація ЗСУ завдала 24 ударів по місцям зосередження противника, його сил та засобів, командних та опорних пунктах, логістичних центрах, транспортних шляхах та бойових позиціях.
Ілюстративне фотоReuters

За минулу добу, 31 серпня, українські військові знищили на Південному напрямку 201 російського окупанта, 6 складів ворожих боєприпасів, а також військову техніку і озброєння загарбників.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в нашій операційній зоні залишається складною, але контролюється силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій без суттєвих змін у складі та положенні його підрозділів. З метою убезпечення себе від дій наших підрозділів, здійснює дистанційне мінування підступів до своїх рубежів», - йдеться в повідомленні.

По Березнегуватській громаді ворог завдав авіаційний удар парою гелікоптерів Ка-52. Обійшлося без людських втрат.

Як розгортається контрнаступ ЗСУ на півдні – оцінка ISWКонтрнаступ України на півдні є згуртованим процесом, але для результату потрібен час. Втім, аналітики вважають, що дії ЗСУ вже призводять до передислокації та зміни пріоритетів російських військ.

Протягом дня 31 серпня ворог завдав вогневого удару з важкої ствольної артилерії по Криворізькому та Нікопольському районах. У результаті обстрілу пошкоджено житлові будинки. Потерпілих серед цивільного населення нема.

Як зазначається, авіація ЗСУ завдала 24 ударів по місцям зосередження противника, його сил та засобів, командних та опорних пунктах, логістичних центрах, транспортних шляхах та бойових позиціях.

При цьому, ракетно-артилерійськими підрозділами завдано ударів по ворожих пунктах управління безпілотними літальними апаратами, станціях радіоелектронної боротьби і радіолокаційних, реактивних системах залпового вогню та засобах ППО.

В ОК «Південь» наголошують, що утримування Каховського і Дар’ївського мостів під щільним вогневим контролем виключило їх використання ворогом для підтягування техніки та боєприпасів. Налагоджену загарбниками понтонну переправу в районі Дар’ївки знищено.

Втрати ворога становлять: 201 військовий, 12 танків Т-72 та 18 одиниць автобронетехніки.

«Влучно знищені важка вогнеметна система «Сонцепьок», зенітно-ракетний комплекс «Бук-М3», п'ять гаубиць «Мста-Б», самохідна гаубиця «Акація», дві самохідні артустановки, три мобільні міномети. Ліквідовано шість складів ворожих боєприпасів в Бериславському, Генічеському та Херсонському районах, а також командні пункти 331-го парашутно-десантного і 56-го десантно-штурмового полків», - уточнили в ОК «Південь».

Нагадаємо, що на півдні України Збройні сили за добу 30 серпня винищили понад сто російських загарбників і понад 30 одиниць бойової техніки.

За даними західних ЗМІ, враховуючи початок контрнаступу, Збройні Сили України мають «хороші шанси» повернути території півдня, захоплені росією під час вторгнення.

У середу, 31 серпня, ЗСУ відбили спроби наступу росіян на Харківському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, при цьому окупанти продовжують вести повітряну розвідку безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: