Британська розвідка розповіла, від чого залежить успіх наступу ЗСУ на півдні

Читать на русском
Росія істотно посилила своє військове угруповання на західному березі Дніпра в районі Херсона, причому успіх наступу ЗСУ залежить від згуртованості об'єднаних сил.

Росія істотно посилила своє військове угруповання на західному березі Дніпра в районі Херсона, причому успіх наступу ЗСУ залежить від згуртованості об'єднаних сил Південного військового округу Східного військового округу країни-агресора.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За інформацією британського відомства, від самого ранку понеділка, 29 серпня, кілька бригад ЗСУ посилили артилерійські обстріли на передових ділянках на півдні України. Українські далекобійні високоточні удари продовжують заважати поповненню запасів росії. У той же час, наразі ще неможливо підтвердити масштаби українського удару.

ЗСУ прорвали першу лінію оборони окупантів у Херсонській області – ОУВ «Каховка»У угрупуванні військ Каховка повідомляють, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони російських окупантів під Херсоном.

Британська розвідка повідомляє, що від початку серпня росія здійснила значні зусилля для посилення своїх сил на західному березі Дніпра в районі Херсона. 49-а загальновійськова армія Південного військового округу (ПВО) була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу (СВО). Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані особовим складом та залежать від крихких ліній постачання поромними та понтонними мостами через Дніпро.

У Міноборони Британії вважають, що ця інтеграція підрозділів двох військових округів ворога передбачає значну реорганізацію російських сил в Україні. Росія здійснила кроки щодо об'єднання кількох напівнезалежних оперативних командувань після їхніх невдач на початку вторгнення.

«Якщо Україні вдасться провести тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на півдні», - йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Раніше у Білому домі прокоментували інформацію про початок українського контрнаступу на півдні.

Також нагадаємо, вранці 29 серпня стало відомо, що Збройні сили України розпочали наступальні дії з багатьох напрямків на півдні України. Вже до обіду першу лінію оборони окупантів було прорвано у трьох місцях, під контроль ЗСУ перейшов Сухий Ставок.

Сили оборони Півдня, коментуючи наступ, нагадали, що будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та почекати на результат.

За даними ЗМІ, українськими військами звільнено чотири населені пункти на шляху до Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: