ЗСУ відзвітували про винищених російських загарбників на півдні України

Читать на русском
Знищено також чотири склади боєприпасів окупантів - у Баштанському, Бериславському, Каховському та Херсонському районах Херсонської області
Ілюстративне фотоReuters

На півдні України Збройні сили за добу 30 серпня винищили понад сто російських загарбників і понад 30 одиниць бойової техніки.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Так, ракетно-артилерійські війська знищили чотири пункти управління російських військ і завдали чергових ударів по важливих мостах - Каховському, Дар'ївському і двом Антоновським мостам. Мости отримали серйозні пошкодження.

Авіація Повітряних сил за добу завдала 16 ударів по опорних пунктах, складах боєприпасів і районах зосередження живої сили, озброєння і техніки окупантів.

За добу знищено 117 одиниць особового складу військ противника, а також понад 30 одиниць техніки, серед яких:

  • 9 танків Т-72 різних модифікацій;
  • 3 реактивних системи залпового вогню «Град»;
  • Одна САУ «Гиацинт-С»;
  • Одна САУ «Мста-С»;
  • 18 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Знищено також чотири склади боєприпасів окупантів - у Баштанському, Бериславському, Каховському та Херсонському районах Херсонської області.

Нагадаємо, 30 серпня вибухи гриміли в окупованому Херсоні. Також нові вибухи гриміли біля Антонівського мосту, по якому ЗСУ знову влучили.

За даними західних ЗМІ, враховуючи початок контрнаступу, Збройні Сили України мають «хороші шанси» повернути території півдня, захоплені росією під час вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: