Війська рф ведуть розвідку безпілотниками, ЗСУ відбили всі наступи – Генштаб

Читать на русском
У середу, 31 серпня, ЗСУ відбили спроби наступу росіян на Харківському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, при цьому окупанти продовжують вести повітряну розвідку безпілотниками.

У середу, 31 серпня, ЗСУ відбили спроби наступу росіян на Харківському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, при цьому окупанти продовжують вести повітряну розвідку безпілотниками.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках значних змін немає. Росіяни обстрілювали з мінометів та артилерії райони населених пунктів Гай та Блешня Чернігівської області та Дмитрівка та Кіндратівка Сумської області. Продовжують проводити повітряну розвідку прикордонних районів безпілотниками.

ЗСУ відбили наступи росіян на п'яти напрямках – ГенштабОкупанти зосередилися на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

На Харківському напрямку окупанти обстрілювали з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дуванка, Соснівка, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Циркуни, Старий Салтов, Шестаково, Норцівка та Гусарівка. Підтримують високу інтенсивність розвідки дронами. Завдали авіаційні удари по району Руських Тишків. Здійснили невдалу спробу наступу у напрямі Прудянки.

На Слов'янському напрямку під обстріл потрапили позиції українських військ у районах населених пунктів Долина, Богородичне, Дібровне. Авіаційного удару завдано біля Вернопілля. Загарбники намагаються покращити логістичне забезпечення своїх військ.

На Краматорському напрямку росіяни вели обстріли зі ствольної та реактивної артилерії неподалік Веселого, Богородичного, Закетного, Григорівки та Спірного. Завдали авіаційних ударів по районах населених пунктів Спірне, Івано-Даріївка.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв об'єкти військової та цивільної інфраструктури в районах Бахмута, Соледара, Зайцевого та Кодеми.

Українські захисники відбили спроби наступу росіян у напрямках населених пунктів Весела Долина, Бахмут, Зайцеве, Майорськ та Кодема.

На Авдіївському напрямку окупанти вели обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Авдіївки, Опитного, Уманського, Первомайського та Старомихайлівки. Зробили невдалу спробу наступу у напрямках населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Красногорівка та Мар'їнка, зазнали втрат і відійшли.

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював позицій українських сил у районах населених пунктів Новомихайлівка, Пречистівка та Велика Новосілка. Спробував покращити тактичне становище у районі Перемоги, успіху не досяг.

На Запорізькому напрямку загарбники обстрілювали райони населених пунктів Бурлацьке, Кам'янське, Новопіль, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Времівка, Новоіванівка та Мала Токмачка. Задіяли авіацію для ударів біля Червоного, Дорожнянки та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на утриманні позицій. Вживають заходів щодо поповнення втрат та відновлення логістичного забезпечення угруповання військ. Здійснювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії районами населених пунктів Олександрівка, Лупарево, Червоний Яр, Кисельівка, Квітневе, Велике Артакове, Шевченкове, Миколаїв, Біла Криниця, Посад-Покровське, Ольгине, Добрянка та Топольного. Авіаційні удари зазнали районів населених пунктів Андріївка, Ольгине та Плотницьке. Значну увагу окупанти приділяють повітряній розвідці безпілотниками.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання загарбників основні зусилля концентрує на підтримці сприятливого оперативного режиму та блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, на Харківщині українські військові знищили ворожу САУ з екіпажем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: