Ворожі війська зайняли південну околицю Благодатного на Миколаївщині – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ вдалося відбити ворожі штурми на кількох напрямках на Донеччині, але росіяни мали частковий успіх у Миколаївській області.

ЗСУ вдалося відбити ворожі штурми на кількох напрямках на Донеччині, але росіяни мали частковий успіх у Миколаївській області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу в неділю, 21 серпня.

На Волинському та Поліському напрямках відзначається переміщення засобів протиповітряної оборони збройних сил росії на територію Білорусі. Продовжує зберігатися загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні обстріли населених пунктів Пушкарі Чернігівської області та Миропілля та Павлівка Сумської області.

«Сильна рука» чи демократія: опитування показало, чого хочуть українці на тлі війни58 відсотків українців вважають, що для країни зараз важливішим є сильний лідер, ніж демократична система управління.

На Харківському напрямку противник обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Прудянки, Руських Тишків, Шестакового, Піщаного та Печенігів. Завдав авіаційних ударів біля Мосьпаново, Старого Салтова та Гусарівки. Вів повітряну розвідку неподалік від населеного пункту Великі Проходи.

На Слов'янському напрямку зафіксовані артилерійські обстріли неподалік Шевелівки, Краснопілля, Дубравного, Норцівки, Сулігівки та Долини. Ворог провів розвідку боєм у напрямку Пасіка – Богородичне, успіху не мав, відступив.

Намагався вести штурмові дії у напрямках Бражківка – Нова Дмитрівка та Сулігівка – Нова Дмитрівка. Зазнав втрат і відступив.

На Донецькому напрямку ворог намагається продовжити наступальні дії.

На Краматорському напрямку здійснював обстріл зі ствольної та реактивної артилерії біля Сіверська, Григорівки, Верхньокам'янського та Івано-Даріївки.

Вів наступ у напрямку Берестова – Івано-Дар'євка, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку обстрілював позицій наших військ з танків, ствольної артилерії та РСЗВ у районах населених пунктів Соледар, Яківка, Зайцеве, Шуми та Залізне. Наніс авіаудари неподалік Зайцево, Бахмута і Соледар.

Вів наступальні бої у напрямках Покровське – Бахмутське та Семигір'я – Зайцеве, успіху не мав, відійшов. Продовжуються бойові дії у напрямках Залізна Балка – Нью-Йорк та Новоселівка – Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку обстріли зафіксовані в районах Мар'їнки, Водяного, Олександрополя та Пісків. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Авдіївки, Новобахмутівки, Мар'їнки, Водяного та Красногорівки. Вели повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Покровськ, Красногорівка, Веселе та Досвідчене.

Підрозділи противника ведуть штурмові дії у напрямах Піски – Невельське, Лозове – Невельське та Старомихайлівка – Мар'їнка, бойові дії наразі тривають.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснював обстріли з артилерії поблизу Шевченка, Великої Новосілки, Пречистівки та Времівки. Залучив авіацію неподалік від Новомихайлівки та Павлівки.

На Запорізькому напрямку здійснював обстріл зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Нескучне, Залізничне, Малинівка, Мала Токмачка, Полтавка, Новосілка, Дорожнянка, Оріхів, Малі Щербаки, Червоне та Новоданилівка. Завдав авіаційних ударів у районах Гуляйполя, Ольговського та Червоного. Вів повітряну розвідку із застосуванням БПЛА Орлан-10 у районі Запоріжжя.

На Південнобузькому напрямку противник вів обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Степової Долини, Лиманів та ще 15 населених пунктів. Завдав авіаційних ударів біля Ольгиного, Зарічного, Новогригорівки, Білої Киниці, Таврійського, Лозового та Андріївки. Вів повітряну розвідку БПЛА.

На Миколаївському напрямку веде наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне, має частковий успіх, зайняв південну околицю населеного пункту Благодатне, бойові дії продовжуються.

Раніше у Генштабі повідомили про те, що росіяни наступають на Миколаївському напрямку та готують наступ на Слов'янськ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: